Troiță din Motru, sfințită în zi de sărbătoare

0
0

O troita din municipiul Motru a fost sfintita, marti, in plina zi de sarbatoare, chiar de Inaltarea Sfintei Cruci. La aceasta slujba au participat primarul orasului, Cosmin Morega, dar si cetatenii municipiului.
Cosmin Morega spune că această troiță a fost realizată de mai bine de 10 ani, iar acum, a fost reabilitată și sfințită. Troița se află la Ploștina, Dealul Pomilor, iar de marți, a intrat în patrimoniul Bisericii, chiar dacă a fost realizată de primărie.
Cosmin Morega, primar municipiu Motru:

Acesta mai spune că la slujbă au participat și locuitorii din Motru. Este a cincea troiță sfințiită din municipiu și primarul își dorește ca în cel mai scurt timp, toate troițele să fie resfințite.
Cosmin Morega, primar municipiu Motru:

Sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci are în vedere două evenimente din istoria Bisericii. Primul este aflarea Crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos şi înălţarea ei solemnă în văzul poporului de patriarhul Macarie al Ierusalimului, la 14 septembrie 335. Al doilea moment este aducerea Crucii de la perşi în anul 629, în timpul împăratului bizantin Heraclius.
Casiana Hîncu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.