Școlile și-au deschis porțile

0
4

Noul an școlar 2021 – 2022 a început, astăzi, cu prezența fizică la cursuri în cea mai mare parte a unităților de învățământ din țară. În Gorj, toate școlile își vor desfășura activitatea în scenariul verde.
Începutul școlii a fost marcat prin festivități care au avut loc în aproape toate colegiile, liceele și școlile gimnaziale, dar cu respectarea restricțiilor sanitare. Drept urmare, toți elevii și părinții care au intrat în curțile școlilor au trebuit să poarte masca de protecție. Primarul Marcel Romanescu a ținut un discurs, cu ocazia începerii noului an școlar, fiind prezent la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Fostul director al liceului, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, Dorin Tașcău, a fost și el prezent la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Colegiul “Tudor Vladimirescu”.

Dorin Tașcău, vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj

Nu a lipsit nici prefectul interimar, Marcel Iacobescu, care a lansat un apel către elevi.

Marcel Iacobescu, prefect de Gorj

La nivelul țării, aproape 3 milioane de elevi s-au întors în bănci. Anul şcolar 2021 – 2022 se va derula pe parcursul a 34 de săptămâni. Vacanța de iarnă este și vacanță intersemestrială, ceea ce face ca primul semestru să fie scurt, de doar 14 săptămâni, în timp ce al doilea semestru începe în 10 ianuarie și are 20 de săptămâni. Anul acesta, elevii vor susține și teze. Aceste testări nu s-au mai susținut din anul școlar 2019-2020. Nici simulările nu vor lipsi în acest an. Totul indică că se fac pași spre normalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.