Amenzi de aproape 100.000 de lei, aplicate de ITM Gorj

0
20

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, în perioada 23 august-3 septembrie, un număr de 47 de controale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 95.000 de lei. Totodată, au fost dispuse 103 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.
Unul dintre angajatorii verificați în perioada menționată, cu sediul în orașul Rovinari și cu domeniu de activitate restaurante, a fost depistat de către inspectorii de muncă folosind în activitate o persoană pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă, fiind sancționat cu amendă în valoare de 20.000 de lei.
De asemenea, în cadrul unei Campanii Naționale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul fabricării produselor de brutărie și a produselor făinoase, inițiată de către Inspecția Muncii, desfășurată la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj în intervalul 30 august-2 septembrie 2021, a fost descoperită o persoană prestând activitate fără forme legale de angajare pentru un angajator din comuna Ionești, care a fost sancționat cu amendă în valoare de 20.000 de lei. Totodată, au mai fost aplicate alte 7 sancțiuni contravenționale în cuantum de 29.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.