Polițiștii locali vor să achiziționeze o dronă pentru depistarea celor care aruncă ilegal deșeuri

0
155

Multe zone din Târgu Jiu sunt inundate de gunoaie. Aceste deșeuri pot conține chimicale periculoase pentru om. Totodată, dacă sunt aruncate pe malurile râurilor, omoară pești și sufoca păsări. Astfel că, polițiștii locali continuă să ia măsuri pentru prinderea celor care care poluează orașul cu gunoi.
În acest sens, oamenii legii organizează pânde zi de zi în acele zone în care se aruncă frecvent deșeuri. Este vorba despre cartierele limitrofe ale orașului, respectiv Barajelor, Termocentralei și Narciselor. Numai în aceste zile, polițiștii locali au depistat mai multe persoane care abandonau deșeuri în aceste zone. Fiecare persoană a primit câte o amendă în valoare de 1.000 de lei.

Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu

Ba chiar pe viitor se are în vedere inclusiv achiziționarea unei drone pentru supravegherea acelor terenuri unde anumiți cetățeni vin să arunce gunoiul de prin gospodării.

Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu

Amintim că, abandonarea ilegală a deșeurilor se pedepsește cu amendă de la 1.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele fizice și de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.