Sălile și stadioanele, la capacitate maximă în noul sezon

0
41

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că organizatorii evenimentelor sportive pot deschide arenele la capacitate maximă dacă spectatorii prezintă schema completă a vaccinării împotriva SARS-CoV2, de la finalizarea căreia au trecut 10 zile. În aceste condiții, este nevoie ca în județul respectiv incidența cazurilor să fie cel mult egală cu trei infectări la 1.000 de locuitori.
În schimb, dacă organizatorul decide să permită accesul și altor persoane în afara celor vaccinate, atunci stadioanele și sălile se vor deschide în procent de numai 50 la sută. În privința deschiderii arenelor la jumătate din capacitate, rămân valabile regulile impuse până acum.
În orice condiții, le este permisă intrarea persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, dar şi persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale.
Noile măsuri intră în vigoare de la 1 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.