„Vaccinare și testare pentru învățare!”, campanie derulată și în Gorj

0
12

În contextul global al pandemiei de SARS-CoV2, Ministerul Educației, în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți si Organizatia ,,Salvati Copiii” lansează campania națională „Vaccinare și testare pentru învățare!”.
În perioada 8-29 aprilie 2021, în fiecare județ din România, Ministerul Educației – prin prezența secretarilor de stat – organizează conferințe tematice, la care vor participa reprezentații tuturor unităților și instituțiilor de învățământ. Formatul conferințelor va fi de tip mixt, prin participare fizică și online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de COVID-19. Secretarii de stat din Ministerul Educației vor fi sustinuți în prezentarea campaniei, în fiecare județ al țării, de specialiști în domeniul epidemiologic.
Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educația te învață să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăți, de știri false și de manipulare.
Conform ministrului Educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu, acordul de parteneriat semnat în data de 7 aprilie 2021 (Ziua Mondială a Sănătății, ce capătă noi semnificații în actuala conjuncture globală) „reprezintă o premisă a asumării unui set de acțiuni convergente, care să susțină reîntoacerea copiilor/elevilor la școală, cu prezență fizică, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite acest lucru, precum și extinderea și eficientizarea programului de educație remedială destinat recuperării pierderilor educaționale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19”.
Simultan, părțile implicate vor susține desfășurarea campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare”, având ca scop principal „informarea elevilor, cadrelor didactice si a părinților, cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare) și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare”, a mai transmis ministrul Sorin-Mihai Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.
În cadrul acestei campanii naționale, se vor analiza toate aspectele de interes pentru derularea activităților în sistemul educațional, precum pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online – impusă de situația epidemiologică, organizarea simulărilor la nivel județean, plata burselor pentru elevi în cuantumul minim stabilit conform HG 1.064/2020, transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației, analiza necesității de extindere a perioadei de desfașurare a cursurilor în învățământul preuniversitar.
În egală măsură, vor fi analizate problemele specifice, de interes pentru elevi, studenți și cadre didactice, semnalate la nivelul unităților de învățământ și al inspectoratelor școlare județene/ISMB.
Județul Gorj este planificat pentru vizita de lucru a doamnei Maria Ștefania Manea, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, în data de 22 aprilie 2021, începând cu ora 15.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.