Social-democrații sar în sprijinul UATAA Motru

0
5

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru are nevoie urgentă de fonduri pentru plata certificatelor de CO2. În acest sens, parlamentarii Partidului Social Democrat Gorj au întreprins o serie de acțiuni.
Mai exact, deputatul Mihai Weber a depus o interpelare la Ministerul Energiei prin care solicită ajutor pentru ca UATAA Motru să poată supraviețui. Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă are de plătit certificate de CO2. Este vorba de 50.000 de certificate. Suma totală necesară este de aproximativ 10 milioane de lei, iar termenul limită este sfârșitul lunii aprilie. În plus, societatea va ieși din insolvență și nu va mai fi scutită de penalități sau alte cheltuieli.

Manuela Novăceanu, purtător de cuvânt PSD Gorj

La Motru sunt 6.400 de apartamente care depind încă de serviciile Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă din cel de-al doilea municipiul al județului Gorj. De asemenea, uzina asigură agent termic și pentru instituții publice și agenți economici din localitate. Asta înseamnă că, în cazul în care societatea nu va mai funcționa, majoritatea motrenilor vor rămâne fără căldură și apă caldă. Ba chiar, cetățenii par că s-au speriat și au început să depună cereri de debranșare de la sistemul de termoficare. Numai în ultima săptămână au fost înregistrate 11 astfel de solicitări.

Manuela Novăceanu, purtător de cuvânt PSD Gorj

UATAA Motru este de trei ani de zile în insolvență din cauză că nu și-a mai putut achita debitele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.