S-a modificat sistemul competițional în Liga 3. Incertitudine la nivel de județ

0
5

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a stabilit că dreptul de participare al echipelor din Liga a 4-a la barajul de promovare se poate obține doar în situația în care cluburile respective vor participa la un sistem competițional de tip campionat. Formatul trebuie să conțină minim 4 echipe şi un număr de minim 7 jocuri disputate de echipa calificată.
Asociaţiile judeţene de fotbal sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 8 mai 2021, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj.
De asemenea, echipele clasate pe locurile 9 și 10 din cele 10 serii din eșalonul terț, precum și echipa de pe locul 8, cel mai slab clasată, vor disputa jocuri de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga a 3-a cu echipele câștigătoare ale jocurilor de baraj între câștigătoarele Ligii a 4-a.
Astfel, nicio echipă din actualul sezon al Ligii 3 nu va mai retrograda direct
În acest moment, în țară, doar AJF Arad a reluat competiția Ligii a 4-a.
Turul preliminar pentru desemnarea campioanelor judeţene care vor participa la baraj va avea loc pe 12 mai 2021.
Barajul pentru menţinerea/promovarea în Liga 3, între echipele calificate din turul preliminar şi cele 21 de echipe care vor ocupa locurile retrogradabile (locurile 9-10 din fiecare serie plus cel mai slab loc 8 din cele zece serii) la finalul sezonului regular al competiţiei Liga 3, sezonul 2020-2021, va avea loc în dublă manşă, pe 16 şi 23 mai 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.