Centrul pietonal din Târgu Jiu va fi înlocuit cu granit

0
18

Centrul pietonal din municipiul Târgu Jiu va fi refăcut. Betonul amprentat va fi înlocuit cu piatră cubica din granit. Investiția se ridică la 5 milioane de euro și este finanțată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții. Betonul amprentat care a fost ales să înlocuiască asfaltul din centrul municipiului Târgu Jiu a dat chix. Acesta s-a tot măcinat, fiind necesare periodic lucrări de întreținere, continuând astfel să fie o gaură neagra în bugetul primăriei. Astfel că, se va reveni la piatră cubică. Totodată, se vor reface spațiile verzi, se va reface finisajul fântânilor arteziene pentru a fi în concordanță cu aspectul centrului și se vor înlocui stâlpii de iluminat stradal. Indicatorii tehnici ai proiectului au fost aprobați, luni seara, în ședința de îndată.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Primarul Marcel Romanescu a anunțat că, odată concretizată această investiție, aspectul centrului va fi armonizat cu planul propus pentru Calea Eroilor.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Este un proiect amplu, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, care va schimba complet înfățișarea zonei centrale a orașului.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Lucrarea de amenajare a centrului municipiului Târgu Jiu, cu beton amprentat, a înghițit 130 de miliarde de lei vechi și a fost făcută pe vremea lui Florin Cârciumaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.