Târgu Jiul, la un pas de scenariul galben

0
153

La nivelul județului Gorj sunt trei localități cu incidența mai mare de 4 la mie. Este vorba despre Stănești, Stoina și Turcinești. Totodată, municipiul Târgu Jiu este la un pas de a ieși din scenariul roșu.
În toate cele trei localități menționate, începând de duminică seara au intrat în vigoare noile restricții impuse de Guvern. Astfel, în cele trei comune, magazinele și localurile se închid la ora 18.00, iar deplasarea persoanelor în afara locuinței, după ora 20.00, este permisă doar cu declarație pe proprie răspundere și doar pentru motive bine întemeiate. Interdicțiile sunt valabile doar pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, până ce rata de infectare va scădea sub 4 la mie.
Prefectul județului Corneliu Răducan a afirmat că Gorjul se confruntă cu o ușoară pantă descendentă a infectărilor cu coronavirus, rata de transmitere a bolii fiind mai mică decât cea de săptămâna trecută. Spre exemplu, municipiul Târgu Jiu este la un pas de a ieși din scenariul roșu. Astăzi, rata de incidență este de 3,03 la mie.

Corneliu Răducan Morega, prefectul județului Gorj

Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, cere ministrului Sănătății și celorlalți factori de decizie de la nivel central să lase autoritățile publice locale să ia măsurile necesare în lupta anti-covid, în funcție de situația de la fața locului.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

În ciuda faptului că primarul face parte din partidul aflat la guvernare, Romanescu este de părere că situația nu este gestionată corect. Este absurd să lași stadioanele goale, în timp ce mall-urile rămân deschise, spune răspicat edilul.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Din fericire, în Gorj nu sunt localități cu incidență mai mare de 7,5, unde restricțiile sunt valabile în fiecare zi a săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.