Trei ani fără Viorel Gârbaciu

0
39

Acum trei ani de zile Gorjul primea cea mai tristă veste. Omul de cultură Viorel Gârbaciu s-a stins. Vocea care a marcat zeci de destine a lăsat în urma sa o vastă moștenire culturală, si un gol imens.
Viorel Gârbaciu a fost scriitor, profesor de limba română și director al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu. Totodata a reușit să lase moșteniri demne de apreciat, printre acestea numrându-se grupurile folclorice înființate, respectiv Grupul „Măriile Gorjului”, Grupul bărbătesc „Ca la Gorj”, Ansamblul „Maria Lătărețu”, un teatru de păpuși, dar și multe altele. De asemenea, Viorel Garbaciu a oferit autorităților și un imn al județului Gorj, melodie intitulată „Țara lui Brâncuși”.
“Chiar dacă a plecat dintre noi, el va rămâne mereu aici. Îi vom simți în continuare prezența în tot ceea ce a făcut pentru noi și pentru Cultura gorjeană, îl vom regăsi în oamenii pe care i-a format, în instituțiile pe care le-a influențat. Ne va lipsi prezența lui jovială, ne vor lipsi ideile sale , bunătatea lui, vocea caldă, melancolică de la radio”, a scris primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, în cartea “ Viorel in 70 de gânduri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.