Problema gunoiului, rezolvată până la începutul lunii viitoare

0
32

Din fericire, edilul dinTargu Jiu, Marcel Romanescu, a reusit sa ajunga la o intelegere cu firma Polaris pentru reluarea ridicarii gunoiului in municipiu.
Firma Polaris anunța ieri că nu va mai ridica gunoiul din trei localități din județ, respectiv dinTârgu Jiu, Bumbești-Jiu și Peștișani. Însă, astăzi, în urma discuțiilor cu primarul Marcel Romanescu, reprezentanții societății au revenit la sentimente mai bune. Astfel, Polaris va continua să ridice gunoiulcel puțin până în data de 2 aprilie. Deșeurile vor fitransportatela groapa de gunoi a municipiului Drobeta Turnu Severin.
Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

În data de 2 aprilie, judecătorii vor dao decizie în cazul contestației formulate de Polaris. Astfel, până atunci, gunoiul va fi ridicat fărăa se lua în calcul o majorare a tarifelor.
Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Însă, în cazul în care decizia APM-ului va fi aprobată de către instanța de judecată, iar operatorul nu va mai putea să ducă deșeurile la groapa de gunoi de la Târgu Jiu, autoritățile locale vor trebui să se așeze la masa negocierilor pentru o recalculare a tarifelor.
Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Potrivit viceprimarului Bogdan Bejinaru, dacă societatea Polaris va pierde procesul cu Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, tariful gunoiului se va dubla. Din nefericire, acest fapt se va resimți strict în buzunarele cetățenilor.
Bogdan Bejinaru, viceprimarul municipiului Târgu Jiu

Din păcate, cetățeniimunicipiului nu pot decât să viseze la o altă groapă de gunoi. Potrivit edilului, până în anul 2026 nu se poate obține finanțare pentru o astfel de investiție.
Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Și Bumbești Jiuls-a aflat în aceeași situație ca și municipiul Târgu Jiu. “Asta ne-ar mai trebui”, a fost reacția edilului Constantin Bobaru, care spune că a fost informat că deșeurile din oraș vor fi duse la Severin.
Constantin Bobaru, primar Bumbești Jiu

În cazul în care problema nu era rezolvată urgent, cele trei localități riscau să fie îngropat în gunoaie. Totodată, gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor poate avea efecte grave asupra sănătăţii populaţiei şi asupra mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.