Iordache: “Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, momentul restartării Gorjului”

0
46

Guvernul a finalizat Planul Național de Redresare și Reziliență. România încearcă sa acceseze 30 de miliarde de euro pentru dezvoltarea mai multor proiecte. Acestea vizează și infrastructura din Gorj.
Astfel, pentru județul nostru apar anumite investiții care sunt utile și care au fost amânate ani de zile. Multe dintre proiecte sunt și pe placul adversarilor politici, respectiv al social-democraților, întrucât unul dintre ele este chiar drumul expres Târgu Jiu-Craiova.

Ion Iordache, senator de Gorj

Însă, liberalii au gândit un alt traseu pentru drumul expres Târgu Jiu-Craiova, proiectul “de suflet” al lui Mihai Weber.

Ion Iordache, senator de Gorj

Totodată, a fost obținută finanțare pentru Podul de la Lainici și pentru centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu.

Ion Iordache, senator de Gorj

Acest plan este numit de către senatorul de Gorj, Ion Iordache, “restartorul României”, iar pentru gorjeni “momentul restartării Gorjului”.

Ion Iordache, senator de Gorj

Prin PNRR va fi pus accent pe dezvoltarea sistemului de sănătate, pentru care vor fi alocate 3 miliarde de euro. Totodată, vor fi investiții în programul de autostrăzi, în digitalizare. Suma de 2,2 miliarde de euro va fi alocată reabilitării termice a blocurilor și consolidării clădirilor la cutremur.

Gheorghe Pecingină, deputat de Gorj

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă urmează să fie aprobat săptămâna viitoare, iar apoi documentul va fi trimis la Comisia Europeană pentru ca România să beneficieze de acei bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.