Municipiul Târgu Jiu rămâne în scenariul roșu

0
59

Municipiul Târgu Jiu rămâne în scenariul roșu pentru încă două săptămâni, în condițiile în care rata de incidență cumulată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu a scăzut sub 3/1.000 de locuitori.
Potrivit DSP Gorj, rata de infectare în oraș este de 3,40 la mia de locuitori. Astfel că, instituțiile de cultură, cinematografele, restaurantele, cafenelele şi sălile de jocuri de noroc rămân închise. Și nu doar municipiului Târgu Jiu este roșu. Alte nouă localități din județ au o rată de incidență de peste 3 la mie. Acestea sunt: Turcinești, Bumbești Jiu, Lelești, Ciuperceni, Motru, Stănești, Novaci, Mușetești și Stejari. La nivel de județ stăm ceva mai bine, având o incidență de 2,29.
La nivel național, astăzi, au fost raportate cele mai multe cazuri noi de coronavirus din acest an. Astfel, în urma testelor efectuate au fost înregistrate 6.186 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate aproximativ 875.000 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19.
La nivelul județului Gorj, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 75 de noi cazuri de îmbolnăvire.

În Dolj au fost raportate 155 de cazuri noi de COVID-19, în Olt 35, în Vâlcea 69, iar în Mehedinți 52.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.