Investitorii polonezi au venit la Târgu Jiu

0
56

Un mare investitor din Polonia a venit la Târgu Jiu. Potrivit autorităților locale, este vorba de o companie care derulează activități în domeniul agriculturii.
Mai exact, este vorba despre Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane și roșii la nivel global. Oamenii de afaceri vor să deschidă mai multe sere și în municipiu. Astfel că, aceștia au venit, din nou, la discuții la Târgu Jiu, pentru a putea demara investiția. Primăria deține în partea de nord a orașului, în spatele fostului Coleus, un teren de 27 de hectare. Însă, achiziția se poate face doar prin licitație, la care pot participa și alți investitori.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Investitorii polonezi sunt interesați să achiziționeze o porțiune de 50 de hectare. Autoritățile locale dețin aproximativ jumătate din această suprafață, însă, potrivit edilului, există posibilitatea de extindere.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Grupul Citronex deține unul dintre cele mai mari centre de import și distribuție de banane din Europa. Compania importă majoritatea fructelor din propriile plantații din Ecuador, iar fructele ajung în cele mai mari rețele de hipermarketuri și supermarketuri, în țări precum Polonia, Slovacia, Olanda, Anglia, Germania, Ucraina sau Ungaria. Grupul polonez a intrat pe piața din România în 2018, cu un hub de distribuție în Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.