Veste bună pentru copii și părinți! Se redeschid unitățile de învățământ

0
24

Majoritatea unităților de învățământ se redeschid odată cu începerea celui de-al doilea semestru din anul școlar 2020 – 2021. Mai exact, grădinițele și școlile urmează a fi redeschise din 8 februarie, decizia finală urmând a fi comunicată pe data de 2 februarie.
La acest moment, se ia în calcul redeschiderea școlilor în funcție de scenariul în care se află localitatea respectivă. În cele din scenariul verde, se redeschid toate unitățile, iar copiii vor merge fizic la grădiniță, școală și liceu. În această situație se regăsește și județul Gorj și implicit municipiul Târgu Jiu.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

În localitățile aflate la momentul respectiv în scenariul galben, vor participa fizic la activitățile din unități doar copiii de la grădiniță, elevii din ciclul primar și cei din clasele a VIII-a și a XII-a. În scenariul roșu vor merge la grădiniță/școală doar copiii de grădiniță și elevii din ciclul primar. Dacă rata de infectare va fi mai mare de 6, localitatea respectivă se carantinează și toată lumea stă acasă, se merge în online. În ceea ce privește universitățile, decizia le va aparține fiecăreia dintre acestea, privind modalitatea de desfășurare a activității – fizic sau online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.