Angajații Prefecturii Gorj consideră ca sunt îndreptățiți să primească sporul de Covid

0
10

Salariatii Prefecturii Golj, cu exceptia prefectului si a celor doi subprefecti, primesc 30% in plus, la salariul lunar. Banii se acorda din luna august 2020, in urma unei Ordonate de Urgentacare stabilea ca toti angajatii care lucreaza in Prefecturi sa incaseze spor de Covid.
Astfel că, sporul a fost încasat de angajatii instituției din Gorj de mai bine de patru luni și va rămâne pe fluturașul de salariu al acestora până la ieșirea din starea de alertă. Este vorba despre un număr de 41 de funcționari,printre care și femeile de serviciu și șoferii.Comitetul Național pentru Situații de Urgență a prelungit starea de alertă pe teritoriul României și a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2 aplicate până în prezent, începând cu 13 ianuarie, pentru încă 30 de zile.
Corina Belteu, purtător de cuvânt Prefectura Gorj

Reprezentantul Prefecturii a explicat motivul pentru care angajații sunt îndreptățiți să beneficieze de acest spor. Pe toată perioada pandemiei, volumul de muncă a crescut semnificativ, iar salariații instituției, pe lângă sarcinile de zi cu zi, s-au văzut nevoiți să se ocupe de partea de coordonare și gestionare a pandemiei de coronavirus de la nivelul județului.De menționat căpersonalul medical din spitalele NON-Covid nu primește un asemenea spor. În aceeași situație se află și medicii de familie din cabinete. De asemenea, un alt exemplu poate fi cel al angajaților din Direcțiile de Sănătate Publică, unde sporul de Covid este acordat doar pentru cei care merg pe teren.
Corina Belteu, purtător de cuvânt Prefectura Gorj

De la debutul pandemiei de coronavirus, patru angajați ai Prefecturii Gorj s-au infectat. Și prefectul Cosmin Pistol a fost confirmat cu SARS-CoV2 chiar înainte de Crăciun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.