Vaccinul anti-COVID Moderna ajunge în România

0
12

Prima tranșă de vaccin Moderna este așteptată, miercuri, în România. Este vorba despre 14.000 de doze ce vor ajunge la Institutul “Cantacuzino” din București. Dozele vor fi distribuite în următoarea perioadă în centrele regionale și de vaccinare din țară.
Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani. Reprezentanții Moderna au afirmat că vaccinul ar trebui să asigure o imunitate de cel puțin un an. Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE, respectiv cel al Moderna și cel al Pfyzer BioNTech, sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeași.
Vaccinul Pfyzer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii Covid-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Pentru niciunul dintre vaccinuri nu se poate spune, încă, măsura în care previn și infecția asimptomatică cu virusul Sars-Cov-2.
Până în prezent, numărul total de persoane vaccinate în România împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech este de peste 130.000 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.