Cheltuielile cu centrele de vaccinare anti-COVID din municipiul Târgu Jiu se ridică la un milion de euro

0
26

La nivelul județului Gorj vor fi 20 de centre de vaccinare împotriva COVID-19. Dintre acestea, opt sunt deja funcționale. Este vorba despre cele constituite la nivelul spitalelor.
Patru centre vor fi în municipiul Târgu Jiu. Două se regăsesc în cele două spitale din municipiu și sunt funcționale, iar celelalte două sunt în curs de amenajare, unul în incinta Stadionului Municipal, iar celălalt în sala de sport a Școlii Generale “Constantin Brâncuși”. Dotarea celor din urmă a fost făcută cu banii primăriei.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Potrivit edilului Marcel Romanescu, cheltuielile lunare cu centrele din municipiu se ridică la un milion de euro. Cei mai mulți bani se duc către personalul medical implicat în campania de vaccinare. Un medic va primi 100 de lei pe oră, un asistent medical, 50 de lei pe oră, iar un registrator, 25 de lei pe oră, pentru activitatea desfășurată în centrele de vaccinare împotriva COVID-19. Vestea proastă este că, în prezent, nu este identificată o sursă de finanțare.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Cu toate acestea, Romanescu este optimist. Edilul este de părere că banii necesari pentru a se putea realiza vaccinarea în aceste centre vor fi alocați, într-un final, de la bugetul de stat.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Restul centrelor din județ vor funcționa în Bălești, Novaci, Bumbești-Jiu, Tismana, Târgu Cărbunești, Motru, Bîlteni, Stoina, Rovinari, Turceni și Runcu. Va exista și un centru de vaccinare mobil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.