Iordache își dorește dezvoltarea antreprenoriatului în agricultură

0
354

„Vreau să investim cu cap în agricultură! ” este declarația lui Ion Iordache, candidatul PNL la Senat. Acesta este unul dintre proiectele prin care Iordache își dorește să susțină atât producătorii mici și mijlocii, cât și marii fermieri, pentru ca agricultura să se poată dezvolta cum trebuie.

Ion Iordache își dorește această schimbare pentru că, până în momentul de față, investițiile în agricultură s-au făcut fără o strategie coerentă și din această cauză mii de hectare de teren sunt necultivate. Majoritatea fermierilor lucrează terenurile cu mijloace rudimentare și România importă alimente pe care le-ar putea produce cu eforturi mici.
Iordache își dorește să se consume produse românești, acest deziderat trebuind să fie atins prin măsuri adecvate economiei de piață.
De aceea, Ion Iordache, împreună cu echipa PNL a creat o strategie pentru creșterea performanței în agricultură prin care se urmărește finanțarea depozitelor de comercializare a produselor agricole; acordarea subvențiilor pentru achiziția de echipamente pentru irigații; existența granturilor de finanțare pentru antreprenoriat rural, dar și instalarea tinerilor fermieri cu teren agricol concesionat de la stat.
Prin hotărârea de guvern privind antreprenoriatul rural s-au acordat din fondurile europene, 200 milioane euro pentru partea de procesare, distribuţie şi ambalare pentru antreprenorii care îşi desfăşoară activitatea în agricultură.
În privinţa granturilor în valoare totală de un miliard de euro care vor fi acordate IMM-urilor prin intermediul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, şeful Guvernului a precizat că 550 milioane euro reprezintă granturi pentru investiţii, 350 milioane de euro – granturi pentru repornirea activităţii şi 100 milioane euro – granturi în valoare de câte 2000 euro pentru microîntreprinderile în care singurul angajat este antreprenorul.

Casiana Hîncu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.