Încep lucrările de restaurare a Muzeului Memorial “Nicolae Bălcescu” din Vâlcea

0
10

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a emis ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul de investiții „Restaurarea, dotarea și punerea în valoare a Muzeului Memorial Nicolae Bălcescu”.
Valoarea totală a contractului este de aproximativ 4 milioane de euro, proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5.1. Principalele lucrări ale acestui obiectiv de investiții constau în: reabilitarea și consolidarea clădirii conacului Bălceștilor; consolidarea și restaurare arhitecturală a bisericii din lemn „Adormirea Maicii Domnului” – Gâltofani; amenajarea peisagistică a parcului; achiziționarea și montarea de echipamente și dotări. De asemenea, a fost achiziționat un teren în zona conacului unde va fi construit un hotel și un compex turistic de agrement.

Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea

Conacul Bălcescu a fost ridicat în 1828 de către mama marelui paşoptist, Zinca Bălcescu şi fratele acesteia, Iancu. A cunoscut mai multe transformări de-a lungul vremurilor, dar cele mai ample au fost făcut de către un strănepotul al lui Bălcescu, Radu Mandrea, cel care a donat proprietatea statului român, la sfârşitul deceniului cinci, al secolului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.