”Istoria Târgu-Jiului” reeditată după mai bine de de o sută de ani

0
77

”Istoria Târgu-Jiului” scrisă de Alexandru Ștefulescu este prima carte din seria cărților fundamentale ale Gorjului, pe care Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație o reeditează, după mai bine de o sută de ani de la apariția monografiei. Lansarea volumului a avut loc vineri, la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”.
Denisa Șuță, directorul Muzeului Național „Constantin Brâncuși” , a precizat că volumul face parte din seria intitulată „Cărți fundamentale ale Gorjului”, volume reeditate într-un demers început în luna februarie a acestui an și susținut de către o asociație fondată de Iulian Popescu. Următorul volum care va ieși de sub lumina tiparului într-o ediție nouă este „Gorjul istoric și pitoresc”, semnat tot de Alexandru Ștefulescu.

Denisa Șuță, directorul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”:

Gabriel Sarcină, un istoric care s-a ocupat de scrierea prefaței volumului, a declarat că este o onoare pentru că s-a implicat cu drag în acest proiect de reeditare a unei cărți fundamentale a Gorjului.

Gabriel Sarcină, istoric:

Lansarea cărții a fost însoțită de o expoziție de fotografie, reprezentând imagini cu Târgu-Jiul de odinioară, iar atmosfera a fost întreținută de Cvartetul de coarde condus de profesorul Bebe Cetean.
„Istoria Târgu Jiului” va fi donată de către Asociația Excelsior tuturor școlilor și instituțiilor de cultură din județ iar în curând va ajunge pe rafturile librăriilor, astfel încât doritorii să poată intra în posesia ei. La evenimentul de lansare a Istoriei Târgu-Jiului au participat, peste o sută de persoane, oameni de cultură, istorici, șefi de instituții școlare sau culturale, reprezentanți ai administrației publice locale și centrale. Alexandru Ștefulescu a fost istoric al Gorjului și al orașului Târgu Jiu.


Casiana Hîncu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.