Lucra la negru într-un atelier de tâmplărie

0
17

Un tânăr, din Târgu Jiu, a fost depistat de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj în timp ce lucra fără forme legale la un atelier de tâmplărie. Angajatorul a fost amendat cu 20.000 de lei.

Bărbatul lucra la negru pentru angajatorul care deține un atelier de tâmplărie din municipiu. De asemenea, aproximativ 300 de controale au fost efectuate în ultimul timp de reprezentanții ITM GORJ, pentru a stabili dacă se respectă măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus. În urma neregulilor depistate au fost aplicate amenzi de peste 58.000 de lei.

”Respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-CoV 2 rămân o prioritate în timpul controalelor efectuate de către instituția noastră. Au loc verificări în permanență, inspectorii de muncă cu atribuții de control în privința securității și sănătății în muncă efectuând, în intervalul de timp amintit, 229 de controale care au cuprins și verificarea respectării măsurilor dispuse pe perioada stării de alertă în această privință. De asemenea, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată și Compartimentului Control Relații de Muncă au recomandat lucrătorilor și angajatorilor găsiți la locurile de muncă controlale să respecte măsurile de prevenire a contaminării cu noul coronavirus”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a declarat că aceste controale vopr avea loc și în perioada următoare.

Casiana Hîncu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.