ISJ verifică numărul de elevi care pot învăța la școală în pandemie

0
224

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj vrea să afle câți elevi pot învăța la școală, în condițiile restricțiilor din pandemia de coronavirus. Fiecare unitate de învățământ trebuie să completeze o serie de documente cu privire la numărul de elevi care vor putea fi prezenți la școală, în condițiile în care va trebui să fie asigurată o distanțare fizică de un metru între elevi.
Potrivit regulilor anunțate de ministerul de resort va fi nevoie să fie respectate câteva reguli de bază: câte un preșcolar/elev în fiecare bancă; are loc aerisirea timp de 30 minute între schimburi, a fiecărei săli de clasă, iar în pauze 10 minute; reorganizarea colectivelor de elevi, cu respectarea distanței minime de 1 metru față-spate, stânga-dreapta între bănci. Școlile vor trebui să ofere și o estimare a numărului de cadre didactice de care mai au nevoie, în cazul în care se va aplica distanțarea fizică în sălile de clasă.
De asemenea, va fi nevoie și de instalarea dispozitivelor electronice pentru transmiterea online a lecțiilor pentru acei elevi din clasele V-VII și IX-XI în situația în care aceștia nu sunt prezenți fizic. Astfel, orele vor putea fi transmise în timp real acasă și pentru elevii care, din diferite motive, nu vor putea fi prezenți fizic în sala de clasă. Inspectoratul Școlar Județean Gorj a început centralizarea datelor. Informațiile trebuie să fie comunicate ministerului de resort până în data de 12 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.