Galerie FOTO // Ludovic Orban, la Novaci

0
522

Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au efectuat vineri, 24 iulie, o vizită de lucru în județul Gorj. După o întâlnire cu autoritățile locale din Novaci, aceștia s-au deplasat pe Transalpina, pentru a verifica stadiul lucrărilor și a drumului.
“Guvernul a alocat suma de 16, 3 milioane de lei pentru 32 de km de covor asflaltic, montarea a 10.000 de ml parapete metalic și instalarea unor marcaje rutiere, după ani în care Guvernul PSD nu a investit un leu într-unul dintre cele mai importante drumuri din România. Lucrările de pe Transalpina s-au oprit în 2014 ,la un stadiu de realizare de 87,5%, fiind și un proces în instanță”, arată PNL Gorj.
Premierul României, Ludovic Orban, a declarat la Novaci că: ”Transalpina este un drum extrem de important, este un drum nu numai cu valoare turistică, cel mai înalt drum, asigură şi legătura între Ardeal şi Oltenia şi este un drum pe care trebuie să-l aducem la parametrii tehnici la care este normal să fie. Sigur, mai sunt încă încurcături juridice, sper să le clarificăm cât mai curând”.
În 2015, Tribunalul Bucureşti a dispus predarea provizorie către DRDP Craiova pe cele două sectoare, respectiv Cluj, pe sectare 3 şi 4. ”Vom continua investiţiile în acest obiectiv, în limitele legii, si anume punerea în siguranţă a circulaţiei, pentru că şi cei dinaintea noastră puteau să facă acest lucru, dar s-au prevalat de faptul că sunt în instanţă, că acest obiectiv este în instanţă şi până la clarificări nu au investit. Este fals! Poţi să investeşti în întreţinere şi în punere în siguranţă, ceea ce am făcut noi şi vom continua şi pe celelalte patru, celelalte trei sectoare din patru, câte sunt pe Transalpina”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

“Finalizarea drumului de pe Transalpina este o prioritate pentru Guvernul României, iar în perioada va exista și sursă de finanțare europeană. Președintele Klaus Iohannis a obținut pentru România 80 de miliarde de lei prin Planul european de relansare și Cadrul Multianual al UE pentru 2021-2027”, se arată într-un comunicat al PNL Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.