12 cazuri noi de Covid-19 în Gorj! Au început controalele!

0
168

Gorjul a raportat, sâmbătă, 12 cazuri noi de infectare cu Covid-19. Este cel mai mare număr, de până acum, înregistrat în 24 de ore în judeţul nostru. Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, incepând cu seara de 3 iulie, politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului, sub coordonarea prefectului judetului Gorj, vor desfășura acțiuni pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
Astfel, se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite in zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, piscine și terase.
Totodată, printre prioritatile echipelor de verificare vor fi și mijloacele de transport în comun.
De la începutul acțiunii și până în această dimineață, la nivelul județului Gorj au fost verificate 88 de societăți comerciale.
Au fost oferite recomandări pentru prevenirea faptelor care pot constitui un pericol pentru sănătate publică, fiind aplicata o singura sancțiune pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19,dintre care 21 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
De asemenea, au fost aplicate și 46 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și Legii 61/1991privind ordinea și liniștea publică, în valoare totală de aproape 32.000 lei
Acțiunile de acest gen continua, iar echipele mixte vor acționa zilnic pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.
Încă 416 persoane s-au infectat cu coronavirus în ultimele 24 de ore în România. Totodată, 23 de persoane au decedat. Bilanțul total al infectărilor ajunge la 28.582.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.