O nouă etapă de relaxare, programată de la 1 iulie, amânată!

0
89

Cea de a patra etapă de relaxare a unor măsuri, programată de la 1 iulie, va fi amânată. Este declarația făcută de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății care a precizat că această hotărâre se datorează numărului de noi cazuri de coronavirus care a crescut semnificativ în ultimele săptămâni.

Tătaru a spus că autoritățile vor putea lua în calcul noi măsuri de relaxare după o săptămână în care să fie stabilă o scădere a numărului de noi îmbolnăviri. El a susținut că suntem „într-un moment în care gestionăm viitorul acestei pandemii”, precizând că acum 3-4 săptămâni eram pe pantă descendentă, cu o rată de transmitere de 0,6%-0,7% și cu un număr de cazuri care scăzuse sub 200.
„Astăzi a avut loc întâlnirea Grupului de suport tehnico-știintific și s-au evaluat cele două săpămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, a numărului de cazuri la ATI, a numărului de decese. Propunerile sunt de a amâna noile măsuri de relaxare. O parte dintre concetățenii noștri nu au respectat aceste reguli impuse și am văzut o creștere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele existente în spitale. S-a decis în Grupul tehnic amânarea celei de a patra etape de relaxare”, a declarat Tătaru.

El a vorbit și despre creșterea numărului pacienților care au forme grave ale bolii, spunând că jumătate dintre cei aflați acum la ATI sunt conectați la aparatele de ventilație.
Tătaru a spus că secțiile de terapie intensivă din spitale fac față la acest moment și că există și aparate de ventilație, și o rezervă de paturi.

Casiana Hîncu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.