Reactiile politicienilor gorjeni privind declaratia presedintelui Klaus Iohannis

0
373

Președintele Klaus Iohannis a lansat, miercuri, un atac dur la adresa PSD, acuzând partidul că vrea “să dea Ardealul ungurilor”, iar reactiile la nivel local nu au intarziat sa apara. Oamenii politici din Gorj au pareri impartite in ceea ce priveste declaratiile sefului de stat.

Klaus Iohannis a acuzat miercuri că PSD a făcut o înțelegere cu UDMR pentru a trece tacit prin Camera Deputaților proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc.

Deputatul Elvira Sarapatin catalogheaza declaratia presedintelui nepotrivita pentru un sef de stat.

Elvira Șarapatin, deputat de Gorj

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a explicat care a fost tema proiectului si cui a apartinut initiativa.

Mihai Weber, deputat de Gorj

Dan Ilie Morega, presedintele Institutului de Analiza si Investigatii Publice si Politice Gorj a declarat ca desi Iohannis a avut o atitudine nepotrivita, vinovatii sunt cei de la PSD.

Dan Ilie Morega, presedinte IAIPP

Un proiect de lege adoptat tacit de Camera Deputaților prevede că limba maghiară și română vor fi folosite în instituțiile publice din Ținutul Secuiesc care va deveni regiune autonomă cu personalitate juridică în România.

Regiunea autonomă va cuprinde, potrivit proiectului de lege actualele judeţe Covasna şi Harghita, cât şi scaunul istoric Mureş care aparţine judeţului Mureş.
Scaunele sunt teritorii tradiţionale secuieşti.

Anamaria Giurea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.