Continuă lucrările de restaurare a Casei Iosif Keber din Târgu Jiu

0
650

Lucrările de conservare și restaurare a monumentului istoric Casa Iosif Keber, din Municipiul Târgu Jiu, nu sunt afectate deocamdată de criza epidemiei. În prezent, muncitorii lucrează la arhitectura interioară a clădirii. După finalizarea acestora, se vor face ultimele lucrări de înlocuire a instalațiile sanitare și termice și amenajare peisagistică.

Proiectul „Conservarea, restaurarea și valorificarea turistică și culturală a Casei memoriale Iosif Keber” a fost demarat de Consiliul Județean Gorj în octombrie anul trecut. Până acum, s-a realizat consolidarea structurii imobilului, înlocuirea instalațiilor electrice, precum și lucrări de arhitectură, anume: înlocuire învelitoare, refacere planșeu peste demisol, refacere acces principal, desfaceri tencuieli interioare și exterioare, refacere tencuieli interioare și exterioare și rostuire zidărie. Lucrările au fost realizate în procent de 30%. În prezent, se execută lucrări de arhitectură la partea interioară a construcției care vor continua și în perioada următoare. După finalizarea acestora, va fi demarată o nouă serie a etapelor prevăzute în documentația tehnică a obiectivului de investiție, cum ar fi: înlocuirea instalațiilor sanitare și termice, lucrări de refacere împrejmuire incintă, lucrări de amenajare a curții exterioare și iluminat arhitectural pentru punerea în valoare a monumentului istoric.
Valoarea totală a proiectului este de peste 2.5 milioane de lei și este finanțat prin Programul Operațional Regional, cu o contribuție a Consiliului Județean Gorj. Termenul de finalizare este aprilie 2021.

Loredana Sava

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.