Bugetarii intră în șomaj tehnic

0
712

Angajații de la stat nu scapă de șomaj tehnic, după ce angajații din privat au fost primi loviți de această măsură. Însă, nu toți bugetarii vor intra în același timp în șomaj tehnic, iar acest lucru se va putea face prin rotație. De asemenea, măsura nu va fi aplicată pentru toate instituțiile statului.

Măsura a fost anunțată ieri de premierul Ludovic Orban cu scopul de a limita răspândirea virusului. Acesta explică cum va putea fi posibil acest lucru.

“Jumătate din angajați lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de șomaj tehnic, plătiți la fel cum sunt cei în șomaj tehnic cu 75%”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Angajații din sănătate, armată și MAI vor continua să meargă la serviciu pentru că sunt implicati în lupta cu coronavirus.

“Nu putem afecta zona de sănătate, care înseamnă spitale, direcții de sănătate publică, ambulanțe, unități primiri urgențe. De asemenea, nu putem afecta zona Ministerului Afacerilor Interne, cu toate efectivele de jandarmi, de pompieri, de polițiști, nu putem afecta zona militară. De asemenea, sunt mai greu de afectat zone ca, de exemplu, zona Ministerului Muncii și Protecției Sociale”, a mai spus Ludovic Orban.

Loredana Sava

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.