Teatrul din Târgu Jiu, afectat de criză

0
862

Lovitură pentru domeniul culturii din județul Gorj. Cel mai important eveniment, Festivalul de Teatru „Elvira Godeanu”, din luna mai a fost anulat din cauza epidemiei. În schimb, reprezentanții instituției s-au adaptat rapid la noile condiții, iar mai multe piese de teatru au fost transmise în mediul online sau prin intermediul televiziunilor locale.

Efectele crizei provocate de coronavirus îi lovește din plin și pe actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, din Municipiul Târgu Jiu. Evenimentele cultural-artistice au fost interzise de autoritățile centrale pe toată perioada stării de urgență. Astfel că, a două ediție a Festivalului de Teatru „Elvira Godeanu” nu se va mai ține. Actorii nu sunt descurajați de această situație și continuă repetițiile pentru piesele pe care le pregătesc.

Iani Gârbaciu, purtător de cuvânt Teatrul „Elvira Godeanu”

Actorii nu au întrerup definitiv contactul cu publicul spectator. Chiar dacă spectacolele nu se mai joacă cu publicul în sală, câteva piese au fost transmise online și pe tv, iar numărul vizualizărilor de pe internet a depășit 15.000.

Iani Gârbaciu, purtător de cuvânt Teatrul „Elvira Godeanu”

Spectacolul pentru copii “Vrăjitorul din Oz” va fi transmis duminică, la ora 12.00, de postul nostru de televiziune.

Loredana Sava

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.