Un posibil medicament pentru COVID-19 ar putea fi disponibil

0
167

Un nou medicament va putea fi folosit în tratamentul infecţiei cu COVID-19.Vestea vine de la preşedintele Societăţii de Microbologie, Alexandru Rafila.
Acesta a anunţat că România va participa, alături de alte state, la testarea unui nou medicament. Acest studiu se aşteaptă să înceapă în câteva săptămâni, la Institutul Matei Balş din Capitală.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a dat acordul pentru începerea acestui studiu, iar dacă rezultatul va fi cel scontat, am putea avea un medicament în câteva luni.

Medicamentul realizat de o companie americană va fi folosit într-una din cele 4 scheme de tratament aprobate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, tocmai pentru a putea observa dacă tratamentul inovator este cel mai bun rezultat comparativ cu celelalte.

“Nu ar exista un număr maxim de participanţi români, aşa că dacă vor fi mulţi cei care îşi vor da acordul să participe la acest test, iar lista unităţilor medicale unde ar începe studiul clinic s-ar putea mări. Un lucru este clar: medicamentul va fi folosit pe pacienţi deja infectaţi, cu simptomatologie” a declarat Alexandru Rafila.

Anamaria Giurea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.