Guvernul României sprijină sportivii

0
76

Ministerul Tineretului și Sportului a obținut ajutor pentru cluburile din țară care au fost nevoite să-și suspende activitatea. Fiecare sportiv și antrenor va fi plătit de statul român, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut.
Guvernul României a hotărât ca și persoanele care își desfășoară activitatea în baza unui contract de activitate sportivă să beneficieze de aceleași prevederi ca și persoanele care au încheiate contracte individuale de muncă. Astfel, în eventualitatea că angajatorul s-ar vedea obligat să întrerupă colaborarea cu sportivii, statul ar interveni și ar asigura un venit de minimum 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau din drepturile în bani aferente contractului de activitate sportivă, dar vorbim de o sumă plafonată la nivelul de 75% din câștigul salarial mediu brut. Salariile sunt plafonate la 5500 de lei, iar marii beneficiari vor fi cluburile care nu au bugete semnificative, sau entitățile care acordă lefuri mici.
O altă măsură care vine în sprijinul activității sportive este amânarea la plată a serviciilor de și de amânarea la plată a chiriei pentru imobilul cu destinație de sediu social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.