Marian Jean Marinescu cere studiu de impact pe Green Deal. Europarlamentarul a vorbit despre soarta CEO

0
485

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu este preocupat de soarta Complexului Energetic Oltenia. În Parlamentul European se lucrează la Noul Pact Ecologic European (Green Deal), iar sursele de energie regenerabilă vor avea un rol esențial.
În viziunea liderilor de la Strasbourg, continuarea descarbonizării sistemului energetic este esențială pentru atingerea obiectivelor climatice în 2030 și 2050. Tocmai de aceea, se doreşte garantarea unei tranziţii echitabile printr-un fond de investiţii pentru regiunile care sunt dependente de cărbune. Europarlamentarul Marian Jean Marinescu i-a solicitat lui Frans Timmermans, vicepreşedintele Comisiei Europene, un studiu de impact. De asemenea, sursele de finanţare nu sunt clare pentru deputatul care ne reprezintă la nivel european.
VOX 1 Marian Jean Marinescu

Marinescu a vorbit şi despre importanţa continuării activităţii la Complexul Energetic Oltenia.
VOX 2 Marian Jean Marinescu

Comisia Europeană estimează că pentru atingerea țintelor de mediu până în 2030 e nevoie de 260 de miliarde de euro investiți anual.
VOX 3 Marian Jean Marinescu

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene, pactul ecologic european oferă o foaie de parcurs care conţine acţiuni menite să încurajeze utilizarea eficientă a resurselor prin trecerea la o economie circulară curată şi să pună capăt schimbărilor climatice, să inverseze declinul biodiversităţii şi să reducă poluarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.