Protest pentru sănătatea gorjenilor! Jurnaliştii şi sindicaliştii au tras un semnal de alarmă

0
322

Protest, marţi dimineaţă, în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu. Mai mulţi jurnalişti s-au alăturat liderului sindical din Sănătate, Cristi Aldescu, după ce președintele Federației Ambu San a semnalat o situaţie gravă la Spitalul Județean de Urgență din municipiu.
Aldescu a atras atenţia conducerii spitalului că reactivii, dezinfectanții, formolul, materialele sanitare și medicamentele, sunt depozitate împreună cu materialele de curățenie și alte obiecte, în condiții improprii, în magazia unității. Potrivit legislației în domeniul sănătății, multe dintre acestea ar trebui să se regăsească în farmacia spitalului și nu într-un spațiu impropriu. În plus, temperatura nu este una adecvată pentru aceste substanțe. Jurnaliştii şi liderii sindicali au hotărât să protesteze în Piaţa Prefecturii, deoarece singura măsura luată în urma controlui dispus de reprezentantul Guvernului în teritoriu, Cristinel Rujan, a fost sancţionarea magazionerului.
Claudiu Matei, jurnalist

Claudiu Matei a mai spus că vinovaţii sunt alţii.
VOX 2 Claudiu Matei

Controlul Direcţiei de Sănătate Publică a fost unul superficial în opinia lui Cristi Aldescu, dar, între timp, s-au autosesizat Inspectoratul de Poliţie şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.
VOX 1 Cristi Aldescu

Reactivii necesari efectuării analizelor medicale, transportați și depozitați în condiții improprii, își pierd calitățile, iar rezultatul analizelor ar fi viciat. De altfel, producătorii garantează că produsul își face efectul numai dacă este păstrat în anumite condiții de umiditate și temperatură și să fie manipulat cu grijă.
VOX 2 Cristi Aldescu

Cei prezenţi la eveniment au cerut demisia managerului general de la SJU Târgu Jiu, Gigel Capotă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.