Magazia de la SJU, închisă de ITM. Reacţia Consiliului Judeţean Gorj

0
164

Inspectorii din cadrul ITM Gorj au dispus sistarea activităţii de depozitare a substanţelor periculoase în magazia Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu. După verificări, spaţiul de depozitare a fost declarat impropriu din punct de vedere al normelor securităţii şi sănătăţii în muncă.
Potrivit ITM Gorj, magazia avea acoperişul spart şi ploua înăuntru. De asemenea, extinctoarele erau depozitate necorespunzător, iar instalaţiile electrice erau improvizate.
Neli Matei, purtător de cuvant ITM Gorj
În urma aspectelor apărute în spațiul public privitor la activitatea unităţii medicale, reprezentanții Consiliului Județean Gorj verifică toate problemele semnalate.
„Nu am tolerat și nu voi tolera niciun fel de încălcare a legii în cadrul instituțiilor din subordinea Consiliului Județean, iar cei care se vor dovedi răspunzători de nerespectarea cadrului legal, vor răspunde conform prevederilor legislației în vigoare. Într-un domeniu atât de important, așa cum este sănătatea oamenilor, orice abatere de la norme și proceduri poate avea consecințe grave.
De aceea, solicit tuturor angajaților Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu să aducă imediat la cunoștința superiorilor ierarhici orice încălcări ale regulilor, pentru a se putea interveni imediat și a rezolva problemele înainte ca acestea să se agraveze”, se arată într-un comunicat semnat de Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Popescu mai susţine că, în acești ani, Consiliul Județean Gorj a investit mult în modernizarea unității spitalicești și a serviciilor medicale pentru gorjeni și cere rezultate pe măsură, servicii de calitate şi respect pentru pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.