Negocierile de la Ministerul Energiei, fără rezultate semnificative

0
396

Greva spontana, inceputa vineri seara in Cariera Jilt Nord a Complexului Energetic Oltenia, a cuprins toate carierele. Sefii companiei si liderii de sindicat din cadrul celor patru federatii reprezentative au fost prezenti, luni dimineata, la Ministerul Energiei pentru a negocia cu sefii institutiei conditiile privind incetarea protestelor la companie.
Discuțiile au vizat o crestere a salariilor, acordarea de vouchere de vacanţă, imbunătățirea condițiilor de muncă si scăderea vârstei de pensionare.
Insa, din nefericire pentru ortaci, negocierile de la Minister s-au finalizat fără rezultate concrete. Secretarul de stat Doru Vișan a aruncat problema în curtea CEO, sugerand sindicatelor să înceapă negocieri cu șefii companiei. Vișan a mai spus că poate fi rezolvată doar una dintre revendicări: acordarea de vouchere de vacanță începând cu 1 mai. Cea mai importantă solicitare, creșterea salariilor cu 45%, nici nu poate fi luată în considerare.
La rândul său, managerul CEO, Sorin Boza, susține că pot fi oferite majorări salariale ‘undeva la 10-12%’.
Liderul sindical din Termocentrala Rovinari, Manu Tomescu, susţine că aceste creşteri sunt prea mici, iar Guvernul ar trebui să sprijine activitatea companiei.
VOX 1 Manu Tomescu

Tomescu mai spune că oamenii şi-au pierdut răbdarea, iar condiţiile de muncă trebuie îmbunătăţite.
VOX 2 Manu Tomescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.