Cârciumaru vrea salvarea Staţiunii Pomicole Târgu Jiu

0
119

Senatorul PSD Florin Cârciumaru s-a adresat Ministrului Agriculturii, Petre Daea, în ceea ce priveşte situaţia Staţiunii de Cercetare și Producție Pomicolă Târgu Jiu. Parlamentarul susţine că staţiunea este la un pas de desfiinţare, ceea ce ar însemna că oamenii ar rămâne fără locuri de muncă, iar datoriile către bugetul statului și terți ar creşte.
Din 2009 şi până în prezent, conducerea instituţiei de cercetare în domeniul agriculturii aşteaptă să fie preluată de Universitatea „Constantin Brâncuşi“. Potrivit senatorului, opțiunea de preluare a fost din partea Universității, existând o perioadă de 11 ani în care Facultatea de Inginerie a Mediului a funcționat în clădirile Stațiunii.
“Care este interesul real al Ministerului Agriculturii? De ce Staţiunea de Cercetare și Producție Pomicolă Târgu Jiu nu primește sprijin financiar pentru administrarea patrimoniului rămas? Instituția de la Târgu Jiu este principalul furnizor de ramuri altoi, în mod deosebit la nuci şi gutui, în toată ţara. Sunt societăţi private axate pe altoirea nucului, iar Staţiunea Pomicolă din Târgu Jiu, singura unitate care are colecţia de soiuri de nuc pentru producţia de ramuri altoi, este lăsată să moară. O soluţie de salvare parțială a Staţiunii Pomicole ar fi acordarea de subvenţii pentru activitatea de cercetare și ștergerea datoriilor către bugetul statului. Există posibilitatea ca în anul bugetar 2019, Ministerul Agriculturii să găsească bani și pentru continuarea activității Staţiunii de Cercetare și Producție Pomicolă Târgu Jiu?”, se arată în comunicatul lui Florin Cârciumaru.Instituţia de cercetare și producție de la Târgu Jiu are, în prezent, datorii istorice și penalități în valoare de 2,5 milioane de lei, Agenția Națională de Administrare Fiscală instituind popriri pe conturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.