Sportivii gorjeni au cucerit Coreea de Sud

0
32

Gorjenii au reuşit o performanţă remarcabilă la Campionatul Mondial de RadioOrientare, desfăşurat în Coreea de Sud. Romania a participat cu un lot de 11 sportivi, dintre care 10 sunt din Targu-Jiu de la Palatul Copiilor si CS Pandurii. Lotul a fost condus si coordonat de Adrian Marcu, profesor la Palatul Copiilor Targu-Jiu.
La campionatul mondial, care a avut loc în perioada 1-8 septembrie, au participat circa 350 de sportivi din 30 de tari. Traseele competitiilor au avut lungimi de 10 – 12 km. Romania a reusit sa obtina, dupa 30 de ani, medalia de aur si titlul de Campioană Mondială, la categoria F19, proba de 144MHz, prin targujiencele Denise Mija, Valentina Marcu si Daniela Burci.
Targu-Jiul a mai castigat o medalie de argint la proba de 3.5 MHz, tot prin cele 3 fete de aur de la F19 şi două medalii de argint prin echipa feminină F35, formată din Ramona Manea şi Eliana Mija.
Profesorul Adrian Marcu a declarat că întrecerea a fost extrem de dificilă, dar performanţele excepţionale obţinute au meritat orice efort.
Adrian Marcu, profesor la Palatul Copiilor Targu-Jiu

Şi echipa masculină M19 s-a comportat bine, reusind două clasari pe locul 5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here