Problema certificatelor verzi, discutată în Parlamentul European

0
79

Problema certificatelor verzi şi certificatelor CO2 ameninţă în continuare existenţa Complexului Energetic Oltenia.
Dificultăţile prin care trece colosul energetic din Gorj din pricina costurilor ridicate de achiziţionare a fost dezbătută şi la întalnirea care a marcat 40 de ani de existenţă a Termocentralei de la Turceni.
Europarlamentarul Maria Grapini a declarat că ministrul Energiei, Anton Anton, trebuie să se zbată mai mult la nivel european şi să-şi creeze un grup de vot cu statele care au acelaşi punct de vedere.
VOX Maria Grapini, europarlamentar

Un mix energetic echilibrat este şi soluţia ideală în opinia Noricăi Nicolai, care spune că şi ţări mai dezvoltate au avut anumite dificultăţi din cauza certificatelor verzi.
Vox Norica Nicolai, europarlamentar

Pe de altă parte, ministrul Anton Anton nu crede în insolvenţa CEO dacă statul nu va suporta o parte din costurile certificatelor în cauză şi spune că se lucrează la formarea unui grup din care mai fac parte şi alte state pentru a susţine şi cauza complexului.
Vox Anton Anton, ministrul Energiei

Managerul CEO Sorin Boza a declarat că nu poate fi vorba ca statul să suporte o parte din costurile certificatelor, iar profitul companiei este pus în pericol de prețul foarte mare al achizițiilor de certificate CO2 necesare funcționării.
Vox Sorin Boza, manager CEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here