Elevii clasei a XII-a au susţinut prima probă la BAC

0
69

Elevii care au absolvit clasa a XII-a au susţinut luni, 25 iunie, prima probă la BAC, cea de Limba şi Literatura Română
Elevii clasei a XII-a de la profilul real, care au susţinut luni prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la Limba şi Literatura Română, au avut, la alegere, de analizat o poezie de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi în timp ce cei de la profilul uman au avut arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.
Aproape 127.000 de candidaţi au susţinut, luni, prima probă, la Limba şi Literatura Română, din cadrul Bacalaureatului.
Examenul a început la ora 09:00 şi a durat trei ore.
Sesiunea de Bacalaureat continuă pe 26 iunie, cu proba la Limba şi Literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană), pe 27 iunie se va desfăşura proba obligatorie de profil, adică, matematică sau istorie şi ultima probă este cea la alegere, în funcţie de specializare şi este susţinută pe 28 iunie.
La prima probă a examenului au lipsit peste 200 de elevi din 3.100 de înscriși, iar doi elevi din Gorj au fost eliminați luni din examenul de Bacalaureat.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. În primul rând, el trebuie să fi susţinut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. În plus, el trebuie să aibă minimum nota 5 la fiecare dintre probele de la examenul de Bacalaureat, iar media finală trebuie să fie cel puţin 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here