Cioroianu, optimist în privinţa dosarului pentru UNESCO

0
131

Demersurile pentru ca Ansamblul Monumental “Calea Eroilor” să intre în patrimoniul UNESCO sunt în linie dreaptă. Prezent miercuri la Târgu Jiu, Adrian Cioroianu, delegatul permanent al României pe lânga UNESCO, a anunţat că dosarul trimis către organizaţia internaţională este unul complet.
Cioroianu s-a arătat optimist în ceea ce priveşte şansele ca moştenirea brâncuşiană de la Târgu Jiu să fie recunoscută pe plan internaţional. O delegaţie ICOMOS urmează să verifice starea ansamblului şi cum sunt preţuite operele marelui sculptor de către comunitatea locală.
VOX 1 Adrian Cioroianu


Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat că grupul CEZ va aloca o sumă importantă pentru lucrările de pe “Calea Eroilor”.
VOX 2 Marcel Romanescu

Doru Strâmbulescu, directorul Centrului Brâncuşi, susţine că sunt necesare anumite intervenţii la operele brâncuşiene, dar este vorba de nevoia de întreţinere.
VOX Doru Strâmbulescu

Experţii de la UNESCO vor veni la Târgu Jiu la sfârşitul lunii august, iar răspunsul în ceea ce priveşte dosarul va fi dat cel mai devreme în luna mai 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here