Antrenamente “olandeze” la Târgu Jiu

0
135

Complexul Dolce Vita și Asociația Club Sportiv Minifotbal Gorj au găzduit, la finalul săptămânii trecute, un eveniment important pentru fotbalul juvenil. În Parcul Central au ajuns oaspeţi de seamă: Ovidiu Stângă, fostul internaţional român, și Mihai Cojocaru, ambii antrenori în cadrul Academiei clubului olandez, PSV Eindhoven.
Cei doi au venit la Târgu Jiu pentru a le împărtăşi micuţilor fotbalişti cunoştiinţele acumulate în acest domeniu. Iniţiativa a fost a lui Lucian Mălăele, care colaborează cu Academia din Olanda.
VOX 1 Lucian Mălăele, antrenor AS Kinder ML

La acţiune au participat copii de la școala de fotbal AS Kinder ML, dar și de la alte cluburi precum LPS Târgu Jiu sau Jiul Rovinari 2016.
La finalul antrenamentului, Ovidiu Stângă s-a arătat mulţumit de randamentul copiilor, dar a admis că fotbalul juvenil din România nu poate avansa decât cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene.
VOX 1 Ovidiu Stângă, antrenor Academia PSV Eindhoven

Problema terenurilor de antrenament rămâne una majoră în municipul Târgu Jiu.
VOX 2 Ovidiu Stângă, antrenor Academia PSV Eindhoven

Colaborarea între Lucian Mălăele și PSV Eindhoven se desfășoară în vederea implementării metodelor moderne de antrenament ale școlii de fotbal olandeze, o școală adeptă a fotbalului total.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here