Nicolae Mischie, politicianul cu cea mai mare influență la nivel local după 1990

0
62

Nicolae Mischie, fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, a încetat din viață duminică, în jurul orei 15:00, la Spitalul Elias, din București. Se pare că decesul a survenit în urma unei infecții severe. Nicolae Mischie a fost și deputat de Gorj, dar a fost cunoscut pe plan național ca președinte al PSD Gorj.
Mischie, care suferise şi o intervenţie chirurgicală pe creier, avea 73 de ani.
Dispariţia lui Nicolae Mischie a generat o undă de şoc la nivelul politicii locale. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj este considerat de toate forţele politice locale cel mai influent activist politic de după 1990. A devenit cunoscut la nivel naţional prin influenţa pe care o exercita la nivelul judeţului şi prin modul în care a condus organizaţia judeţeană a PSD.
Nicolae Mischie este cel care i-a promovat politic şi administrativ pe Ion Călinoiu, fostul preşedinte executiv al PSD Gorj şi pe Florin Cârciumaru, actualul preşedinte al partidului şi cel care i-a luat locul în 2003. A influenţat carierele politice ale multor politicieni pe care i-a promovat pe listele pentru alegerile parlamentare. A avut şi perioada de declin de care mulţi dintre apropiaţii săi s-au dezis. Nicolae Mischie a apărut şi în rapoartele de monitorizare a României de către Uniunea Europeană la capitolul Justiţie. Pe de altă parte este considerat întemeietorul învăţământului superior la Târgu Jiu, prin înfiinţarea Universităţii „Constantin Brâncuşi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here