Proteste ample în ţară!

0
395

Noi proteste au fost organizate, duminică, în Bucureşti şi în peste 80 de alte oraşe din România şi din străinătate.
Manifestaţiile se reunesc sub sloganul „STOP Legile Justiţiei! Nu scăpaţi!”.
Un număr de 39 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale au chemat românii să ceară în stradă, duminică, retragerea legilor Justiţiei şi a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia imediată a Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Aproximativ 10.000 de oameni au mărşăluit din Piaţa Victoriei către Palatul Parlamentului, nemulţumiţi de modificările aduse legilor justiţiei, dar şi de ordonanţa privind schimbările fiscale.
Protestatarii au manifestat şi în faţa sediului Curţii Constituţionale, dar şi la ministerul Justiţiei, cerând demisia ministrului Tudorel Toader.
Organizatorii susţin că România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiară şi tăierea salariilor bugetarilor din 2010 şi continuă prin a spune că toate măsurile adoptate de Guvernul actual vor „arunca” România în afara Uniunii Europene şi a NATO.
Mai multe detalii aflaţi pe mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.