Noi proteste în ţară!

0
240

Proteste privind modificările la Legile justiţiei au avut loc, duminica seara, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară.
Câteva mii de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei din Capitală şi au plecat apoi în marş către Palatul Parlamentului, aceştia manifestând şi la sediul Ministerului Justiţiei faţă de modificările aduse proiectului legilor justiţiei.
Una dintre prezențele notabile din stradă, în Capitală, pe lângă zecile de mii de persoane, a fost Dacian Cioloș, fost premier tehnocrat.
Potrivit proiectului de schimbare a legilor justiției, Preşedintele României este eliminat din procedura de numire a procurorilor şefi ai Parchetelor, iar durata mandatului acestora este extinsă de la trei la patru ani.
Proiectul mai prevede că Inspecţia Judiciară a CSM va trece din subordinea acestei instituţii la Ministerul Justiţiei, „ca structură cu personalitate juridică”.
O altă modificare prevede că preşedintele României poate refuza o singură dată, motivat, numirea în funcţiile de conducere ale instanţei supreme.
De asemenea se extinde mandatul preşedintelui şi vicepreşedinților Înaltei Curţi de la trei la patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here